Cijena: 100,00 kn
  • Godina izdanja: 2017.
  • Broj stranica: 115
  • Uvez: meki
Pixel
Pixel
Krisztina Toth
Kada u prvoj priči, Priči o ruci – a možda i nije priča, kako kaže autorica – upoznamo dvije prijateljice, Gavrielu i Cosminu, jednu napola Rumunjku, napola Mađaricu, a drugu grčku Židovku, koje nas vrate u strahote Drugog svjetskog rata, pomislimo da je tu „kraj priče“. No grdno se varamo! To je tek početak i zaista nije riječ o zbirci priča, nego romanu… majstorski komponiranom. KrisztinaTóth će u trideset priča posvećenih dijelovima tijela: ruci, vratu, očima, nogama… zubu… stražnjici, dakle malim elementima slike (pixel) izgraditi galeriju povezanih likova s već uvedenim prijateljicama u prvoj priči koji će u konačnici odrediti kvalitetu slike, odnosno sklopiti tijelo teksta. Čitatelj će svakako uživati u svakoj pojedinoj priči kao zasebno vrhunski obrađenoj metanaraciji i ostati ugodno zatečen cjelokupnom kompozicijom.
Kada u prvoj priči, Priči o ruci – a možda i nije priča, kako kaže autorica – upoznamo dvije prijateljice, Gavrielu i Cosminu, jednu napola Rumunjku, napola Mađaricu, a drugu grčku Židovku, koje nas vrate u strahote Drugog svjetskog rata, pomislimo da je tu „kraj priče“.
No grdno se varamo! To je tek početak i zaista nije riječ o zbirci priča, nego romanu… majstorski komponiranom. KrisztinaTóth će u trideset priča posvećenih dijelovima tijela: ruci, vratu, očima, nogama… zubu… stražnjici, dakle malim elementima slike (pixel) izgraditi galeriju povezanih likova s već uvedenim prijateljicama u prvoj priči koji će u konačnici odrediti kvalitetu slike, odnosno sklopiti tijelo teksta.
Čitatelj će svakako uživati u svakoj pojedinoj priči kao zasebno vrhunski obrađenoj metanaraciji i ostati ugodno zatečen cjelokupnom kompozicijom.