Odabrani autor: Anđelko Vuletić

Dan hapšenja Vile Vukas

Anđelko Vuletić

Poetski pikarski roman Dan Hapšenja Vile Vukas Anđelka Vuletića obrađuje temu materinske osvete. Rusmila Vukas, udovica, mati petero djece, četiri sina i kćeri Vile, dvadeset godina samo živi i djeluje da bi ostvarila svoj san o osveti Liji Gregoru koji ju je 6. travnja 1941. godine silovao i pritom njezinu kći učinio doživotnim invalidom. Vila je Vukas otada hroma i umno zaostala.

180,00 kn

Deveto čudo na istoku

Anđelko Vuletić

U knjizi se nameće pitanje potrage za identitetom (majkom, zemljom, zavičajem, voljenom), ali i pitanje kazne za grijeh napuštanja i nedostatnog angažiranja.

190,00 kn

Gorko sunce

Anđelko Vuletić

Roman je prožet arhaičnim primjesama i literarnom simbolikom. Primjećuje se dobro poznavanje zavičajnih ljudi, neprilika i prilika jednog uznemirujućeg vremena i zla nevremena.

180,00 kn

Križaljka za čitanje sudbine

Anđelko Vuletić

Zagospodariti vlastitim životom, predstavlja osnovni pjesnički zahtjev Anđelka Vuletića. Čovjek se ne treba ustručavati i krenuti pravim putem:onim koji vodi zvijezdama.

170,00 kn

Sarajevo, a zalazi sunce

Anđelko Vuletić

U ovoj su knjizi sakupljene dvije vrste tekstova i čine kombinaciju pjesama, pjesme u prozi, aforizama i proznih zapisa, a sve odlikuje lirska refleksivnost.

150,00 kn

Tajna večera

Anđelko Vuletić

Bez imalo sumnje može se tvrditi da ova poezija dolazi od velikog pjesnika, odnoseći sve što joj se nađe na putu, a ne dotičući ništa od onog što nije bitno. Pjesme Anđelka Vuletića postaju dio onoga tko ih čita.

175,00 kn